Breb 148 Guesthouse

Breb 148 Guesthouse – APARTAMENTE DE ÎNCHIRIAT*

Booking.com

DESCRIERE

Breb 148 Guesthouse, o locație situată în inima satului Breb, vă prezintă două căsuțe tradiționale, fiecare cu o poveste unică și cu un farmec aparte.

Prima dintre ele, o construcție autentică maramureșeană, îmbină tradiția cu modernitatea într-o manieră subtilă și armonioasă. În interior, trei dormitoare duble vă așteaptă cu detalii care evocă vechile timpuri, dar cu toate facilitățile moderne pentru un sejur confortabil. Livingul, spațios și primitor, este completat de o chicinetă utilată, unde puteți prepara o cafea sau o cină ușoară, în timp ce fereastra dezvăluie priveliștile pitorești ale satului. Cele două băi, elegant amenajate, vin să completeze ambianța rustică a acestei căsuțe, care poate găzdui până la șase persoane.

A doua căsuță este un refugiu intim, perfect pentru familii sau grupuri mici de prieteni. Cu un dormitor dublu și un altul cu două paturi single, aceasta promite nopți liniștite, învelite în istoria și tradiția locului. Livingul, asemenea celui din prima casă, este dotat cu o chicinetă și este spațiul perfect pentru relaxare după o zi de explorat. Ambele băi, curate și luminoase, sunt dotate cu tot ce este necesar pentru a vă revigora. Această căsuță, cu o capacitate de patru oaspeți, este un adevărat sanctuar de liniște și tradiție.

Cele două edificii sunt mărturie a modului în care tradiția și modernitatea pot coexista. Renovate cu grijă și pasiune, ele păstrează esența arhitecturii maramureșene, cu acoperișuri înalte, pereți din bârne masive și detalii autentice, dar sunt adaptate cerințelor contemporane pentru un sejur fără griji. Fie că optați pentru un weekend relaxant sau un sejur mai lung, căsuțele „Breb 148 Guesthouse” sunt pregătite să vă ofere o experiență memorabilă în inima Maramureșului Istoric.

Amplasată într-o livadă la marginea satului, locația oferă o oază de liniște, înconjurată de dealuri verzi și livezi. Priveliștea nu este perturbată de vecinătăți, ci doar de restaurantul rural în aer liber, Breb148 Local Food &Garden, situat la o plimbare scurtă, de 200 de metri. Acesta își deschide porțile de la aprilie până în octombrie, aducând pe masă delicii precum plăcinte tradiționale sau burgeri cu slănină și caș, alături de o bere artizanală răcoritoare. În extrasezon, ospitalitatea continuă cu mâncăruri calde, livrate direct la căsuță.

Cele două căsuțe, cu trecut bogat, au fost renovate și adaptate nevoilor moderne, păstrându-și însă farmecul rural autentic. Plimbându-vă pe străduțele Brebului, veți descoperi comori la tot pasul: case și porți maramureșene, biserici din lemn și viața satului care se scurge în ritmuri vechi. O conversație cu un localnic va adăuga o notă specială vizitei voastre.

Pentru cei dornici să exploreze mai mult, un traseu marcat în jurul satului îi va purta prin livezi și peisaje idilice. În plus, atracțiile ecoturistice din Eco Maramureș sunt la o aruncătură de băț: bisericile UNESCO din Budești și Desești, satul Sârbi cu tradițiile sale și crestele muntoase ale Gutâiului. Iar pentru cicloturiști, 164 km de trasee marcate vă așteaptă să fie explorate. Sighetu Marmației, Mănăstirea Bârsana și celelalte comori ale Maramureșului istoric sunt, de asemenea, accesibile pentru cei dornici să descopere frumusețile regiunii.

FACILITĂȚI

Acces gratuit la internet WiFi

Grădină, terasă

Parcare privată

SPECIAL

Mâncare tradițională, preparată preponderent din ingrediente locale

La cerere, în timpul verii puteți face o plimbare cu căruța trasă de cai iar în timpul iernii o plimbare în împrejurimi cu sania trasă de cai

Se acceptă tichete de vacanță

CAPACITATE:10 persoane în 2 spații de cazare

LOCAȚIE: Strada Principala, 148 A, 437206 Breb, comuna Ocna Șugatag, Maramureș

CONTACT:     

Irina Pocrișer

Telefon: 0745201654

Email: pocriser_irina@yahoo.com

Facebook: @Breb148