Casa Moroșenilor

COMPLEX CASA MOROȘENILOR – APARTAMENTE DE ÎNCHIRIAT **

DESCRIERE

Dacă sunteți în căutarea locului în care timpul a stat nemișcat zeci de ani, chiar secole, l-ați găsit și se numește Breb!  O familie de maramureșeni vă va întâmpina în aceste case tradiționale din lemn, vechi de aproximativ o sută de ani, salvate și restaurate într-unul dintre cele mai autentice sate din România, pentru a vă bucura de o experiență unică, ce nu trebuie ratată.

Numele caselor este dat după bătrânii care au locuit în ele și care le-au umplut de viață. Casa lu’ Piștău și Casa lu’ Ștefan vor fi cunoscute așa pentru totdeauna. Au fost păstrate autentice, având majoritatea elementelor vechi intacte, având totodată confortul și facilitățile de care toți oaspeții au nevoie și le apreciază.

Casă lu’ Piștau are 3 dormitoare duble, iar Casa lu’ Ștefan are 2 dormitoare triple. La parter este câte o cameră de baie, o bucătărie, o șatră cu laițe vechi recondiționate. Unul dintre dormitoare are, de asemenea, un leagăn pentru bebeluși. De asemenea, există și un spațiu de joacă plin cu jucării, pentru ca  familiile ce poposesc aici  să se simtă perfect confortabil, alături de copiii lor.

Restaurantul tradițional românesc, situat în apropiere, numit Casa lu ‘Dochia, vă oferă o experiență completă și de neuitat. Mâncarea servită acolo este naturală, pregătită cu ingrediente de la fermele localnicilor. Bucătăreasa s-a născut în sat și a învățat meșteșugul de la mama ei. Copiii cu vârsta de pana la 10 ani vor lua micul dejun gratuit.

Casa lu’ Dochia este deschis în fiecare an începând de la Paști până pe 10 ianuarie anul următor.

Atracțiile locale din  satul Breb vi se vor dezvălui la fiecare pas, la o plimbare pe ulițele satului: porți și case din lemn, biserica veche a satului, mesterii populari din zonă, iar dacă doriți să aveți o viziune de ansamblu asupra Brebului, iar Masivul Gutâi să vi se dezvăluie în toată splendoarea lui, sunteți invitați la o drumeție ușoară în jurul satului, pe traseul marcat ce pornește din dreptul bisericii noi. Pașii vă vor fi purtați prin fânețe pline cu flori și plante medicinale, prin livezi și crânguri, veți putea interacționa cu localnicii aflați la muncă , pentru a afla detalii de azi și de ieri despre viața în Maramureș.

Obiectivele turistice din destinația de ecoturism Eco Maramureș sunt ușor accesibile. Astfel, puteți vizita bisericile de lemn din Budesti și Desești, ambele monumente UNESCO, satul Sârbi unde puteți descoperi tradiții și metode de lucru ale localnicilor pe care le mai vedeți doar la Muzeele Satului sau puteți porni în drumeție spre Creasta Cocoșului și Vârful Gutâi. Zona poate fi explorată și din șaua bicicletei, în destinația de ecoturism Eco Maramureș existând 164 km de trasee marcate pentru cicloturism. Puteți ajunge ușor și la obiective turistice din zona mai mare a Maramureșului istoric: orașul Sighetu Marmației, Mănăstirea Bârsana, Mănăstirea Săpânța Peri, Cimitirul Vesel, Mocănița din Viseu de Sus.

FACILITĂȚI

  • Acces GRATUIT la internet WiFi
  • Grădină, terasă
  • Restaurant tradițional
  • Loc de joacă pentru copii
  • Parcare privată

SPECIAL

  • Mâncare tradițională, preparată preponderent din ingrediente locale
  • La cerere, în timpul verii puteți face o plimbare cu căruța trasă de cai iar în timpul iernii o plimbare în împrejurimi cu sania trasă de cai
  • Acceptă tichete de vacanță

CAPACITATE: 12 persoane în 5 spații de cazare

LOCAȚIE: Sat Breb, nr. 204A, comuna Ocna Șugatag, Maramureș

CONTACT:     

Andreea Ceterchi

Telefon: 0731 997 755

Email: mceterchi@gmail.com

Website: https://casa-morosenilor.business.site

Facebook: @Casa.Morosenilor.Maramures