Casa Roman

CASA ROMAN – CAMERE DE ÎNCHIRIAT ***

DESCRIERE

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe autentice maramureșene, care să vă reconecteze cu tradițiile și ritmul liniștit al vieții la țară, Casa Roman din Breb este locul ideal. Această casă de lemn cu o istorie bogată a fost renovată cu mare atenție, păstrându-și farmecul rustic și căldura care o caracterizează.

Situată în inima satului Breb, înconjurată de o grădină pitorească,  această casă autentică din lemn vă invită să vă destindeți în trei camere amenajate conform tradiției, cu mobilier rustic și decorații care reflectă patrimoniul cultural al zonei. Un living-room dotat cu televizor conectat la rețeaua de cablu TV si o bucătărie echipată cu tot ce este necesar pentru a pregăti și servi masa completează oferta de cazare.

Pereții sunt împodobiți cu ii și cu ștergare ornamentate cu modele florale complexe, lucrate cu migală de mâini dibace. Fiecare obiect din camere, de la pernele împodobite cu motive tradiționale la păturile groase de lână, spune o poveste a comunității și a talentului său ancestral. Acest decor autentic creează un spațiu nu doar de cazare, ci un sanctuar de tradiție și artă populară, unde fiecare detaliu contribuie la o experiență culturală profundă și memorabilă.

Pentru amatorii de natură și aventură, Casa Roman este punctul de plecare spre nenumărate trasee de drumeție și ciclism, într-o zonă renumită pentru frumusețea ei naturală și obiectivele turistice ale destinației Eco Maramureș.

Vizitarea zonei devine o lecție de istorie vie, cu bisericile sale din lemn încărcate de spiritualitate, cu porțile înalte sculptate care păzesc intrările în gospodării și cu obiceiurile păstrate cu sfințenie de comunitate. Nu în ultimul rând, zona Maramureșului Istoric este o invitație deschisă spre explorare, oferind acces facil la obiective turistice de renume: Cimitirul Vesel din Săpânța, Mănăstirea Bârsana, Mănăstirea Săpânța Peri, Memorialul Durerii din Sighetu Marmației și călătorii pitorești cu Mocănița pe valea Vaserului.

 

FACILITĂȚI

  • Acces gratuit la internet WiFi
  • Grădină, terasă
  • Parcare privată

SPECIAL

  • La cerere, în timpul verii puteți face o plimbare cu căruța trasă de cai, iar în timpul iernii o plimbare în împrejurimi cu sania trasă de cai
  • Loc de joacă pentru copii
  • Posibilitatea de a îmbrăca costume tradiționale pentru o ședință foto

CAPACITATE:6 persoane în 3 spații de cazare

LOCAȚIE: Nr. 208, 437206 Breb, comuna Ocna Șugatag, Maramureș

CONTACT:     

Sima Domnica

Telefon: 0785741762

Email: simadomnicaclaudia11@gmail.com

Facebook: @Casa Roman