Căsuța Tivadar

CĂSUȚA TIVADAR – CAMERE DE ÎNCHIRIAT ***

DESCRIERE

Căsuța Tivadar din Breb este o frumoasă căsuță din lemn amenajată în stil tradițional care păstrează autenticitatea locului, dar în același timp oferă toate condițiile necesare unei șederi confortabile.

Amplasată în inima satului Breb, această căsuță renovată cu grijă și pasiune de către un cuplu local, Mariuta și Vasile, este un exemplu strălucit de conservare a moștenirii culturale și arhitecturale. Fostă gospodărie tradițională, moștenire de familie, a fost transformată într-o locație de cazare ce îmbină armonios elementele tradiționale cu confortul modern.

Interiorul căsuței este o veritabilă capsulă a timpului, reconstituind atmosfera casei bunicilor. Decorațiunile tradiționale autentice, ce poartă în ele amprenta muncii și a talentului multor generații, tavanele cu bârne din lemn și mobilierul rustic creează un cadru intim și primitor, invitând la relaxare și la deconectare de la viața cotidiană agitată.

Pe lângă confortul oferit în interior, Căsuța Tivadar din Breb se bucură de o poziționare privilegiată, fiind un punct de plecare ideal pentru explorarea pitorescului sat Breb. Satul, cu porțile sale sculptate manual, casele tradiționale și gospodăriile autentice, oferă un peisaj rural nealterat de modernitate. Vizitatorii sunt încurajați să interacționeze cu localnicii, cunoscuți pentru ospitalitatea lor, pentru a descoperi tradițiile și stilul de viață de la țară.

Pentru cei pasionați de drumeții și explorarea naturii, satul Breb este un punct de pornire excelent pentru trasee în Masivul Gutâi. O drumeție ușoară în jurul satului, pe traseul marcat ce pornește din dreptul bisericii noi, vă va purta prin fânețe colorate cu flori sălbatice și plante medicinale, livezi și crânguri. Peisajele sunt idilice, cu vederi panoramice spre Masivul Gutâi ce se dezvăluie în toată splendoarea lor.

În plus, destinația Eco Maramureș, în care este situată Căsuța Tivadar, oferă numeroase atracții turistice. Vizitatorii pot explora bisericile de lemn din Budești și Desești, ambele incluse în patrimoniul UNESCO, sau pot descoperi tradițiile locale în satul Sârbi. Traseele marcate pentru cicloturism, ce totalizează 164 km, sunt o modalitate excelentă de a explora frumusețea naturală a zonei. Alte atracții accesibile includ orașul Sighetu Marmației, Mănăstirea Bârsana, Mănăstirea Săpânța Peri, celebrul Cimitir Vesel și Mocănița din Viseu de Sus.

Căsuța Tivadar nu este doar un loc de cazare, ci o experiență autentică și profundă în inima tradițiilor și culturii maramureșene. Aceasta oferă ocazia de a trăi, fie și pentru câteva zile, ritmul pașnic și armonia vieții la țară, într-un sat ce păstrează vie esența Maramureșului Istoric.

Partea superioară a formularului

FACILITĂȚI

  • Acces gratuit la internet WiFi
  • Grădină
  • Parcare privată

SPECIAL

  • La cerere, în timpul verii puteți face o plimbare cu căruța trasă de cai, iar în timpul iernii o plimbare în împrejurimi cu sania trasă de cai
  • Posibilitatea de a îmbrăca costume tradiționale pentru o ședință foto
  • Ghidaj la obiectivele turistice naturale din zonă
  • Se acceptă tichete de vacanță

CAPACITATE: 4 persoane în 2 spații de cazare

LOCAȚIE:  Nr. 312, 437206 Breb, comuna Ocna Șugatag, Maramureș

CONTACT:        

Măriuța Tivadar

Telefon: 0758735222

Email: vasile_tivadar@yahoo.com

Facebook: @casuta-tivadar-breb