Maramu – Pensiune agroturistică ** (Breb)

DESCRIERE

Pensiunea Maramu vă așteaptă  în satul Breb, bucurându-se de o locație cu adevărat spectaculoasă, într-o minunată vale, la poalele muntelui Gutâi. Situarea departe de drumul național vă va permite să hoinăriți în voie prin sat sau prin împrejurimi, descoperind natura,  aerul curat și  atmosfera idilică din Breb.

Oaspeții sunt întâmpinați în 8 camere, situate în 2 corpuri de cladire. Experiența înnoptării într-o casă tradițională maramureșeană, autentică, e de neprețuit, prin urmare sunteți așteptați  cu drag în  casa veche, traditională, din lemn, cu 4 camere, fiecare cameră decorată tradițional, cu  baie proprie.

Casa Nouă este o cladire construită mai recent si are 4 camere, amenajate și decorate în stil traditional, toate cu băi proprii, TV prin cablu și internet wi-fi. În total pot fi găzduiți 18  oaspeți în camere de două sau trei locuri. Proprietatea are o curte foarte spațioasă, un loc perfect pentru a vă bucura de timpul petrecut în Maramureș și unde vă puteți lăsa copiii să zburde în voie, la locul de joacă amenajat special pentru ei sau în compania animalelor domestice, pe care cu siguranță le vor adora. Vă puteți prinde în horă  când gazdele organizează spectacole artistice cu Coconii din Breb sau alți artiști populari din sat. Există mai multe foișoare, unde puteți servi masa alături doar de familia dumneavoastră sau prieteni.

Șederea la Pensiunea Maramu nu ar fi completă fără a vă bucura de mâncărurile tradiționale, apreciate ca fiind foarte gustoase, pregătite folosind cu preponderență ingrediente locale. De asemenea, aveți acces la cele două locuri pentru grătar din curte pentru a va demonstra calitățile de bucătari. O plimbare prin sat vă va da ocazia să admirați porțile tradiționale, să socializați cu localnicii sau să vizitați meșterii populari din satul nostru sau puteți închiria biciclete pentru a explora zona pe traseele marcate pentru cicloturism.  Gazdele vă pot facilita plimbări cu sania trasă de cai iarna sau cu caruța prin sat și împrejurimi.   Obiectivele turistice din destinația de ecoturism Eco Maramureș sunt ușor accesibile. Astfel, puteți vizita bisericile de lemn din Budesti și Desești, ambele monumente UNESCO, satul Sârbi unde puteți descoperi tradiții și metode de lucru ale localnicilor pe care le mai vedeți doar la Muzeele Satului sau puteți porni în drumeție spre Creasta Cocoșului. Puteți ajunge ușor și la obiective turistice din zona mai mare a Maramureșului istoric: orașul Sighetu Marmației, Mănăstirea Bârsana, Mănăstirea Săpânța Peri, Mocănița din Viseu de Sus.

FACILITĂȚI

 • Acces gratuit la internet WiFi
 • Grădină, terasă, mai multe foișoare
 • Facilități grătar
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare privată

SPECIAL

 • Posibilitate de cazare într-o casă din lemn cu arhitectură tradițională maramureșeană
 • Închirieri biciclete – serviciu suplimetar
 • Mâncare tradițională, preparată preponderent din ingrediente locale
 • Posibilitatea organizării unor plimbări cu sania trasă de cai iarna sau cu caruța prin sat și împrejurimi
 • Gazdele pot organiza spectacole artistice cu Coconii din Breb sau alți artiști populari din sat– serviciu suplimetar
 • Ciubăr cu apă caldă
 • Se acceptă tichete de vacanță

Pensiunea Maramu a primit certificatul Eco România pentru bune practici în eco-turism și aceasta sprijină demersul de dezvoltare a destinației Eco Maramureș în calitate de partener.

CAPACITATE: 18 persoane în 8 spații de cazare

LOCAȚIE:  sat Breb, nr. 290, comuna Ocna Șugatag, Maramureş

CONTACT:         

Maria Marinca

Telefon: 0760149552, 0734587905     

Email: pensiuneamaramu@yahoo.com

Website: https://pensiuneamaramu.weebly.com

Facebook: @maramumarinca