SUB CREASTA COCOȘULUI – CAMERE DE ÎNCHIRIAT ***

DESCRIERE

Pensiunea este așezată, după cum îi spune și numele, la poalele Munților Gutâi și a Crestei Cocoșului, într-un sat pitoresc, devenit în ultimii ani o  atracție turiștică a Maramureșului. În Breb, devenit un sat emblematic pentru destinația de ecoturism Eco Maramureș, puteți experimenta viața la țară, autentică, bucurându-vă de tradițiile și obiceiurile locului, de oamenii primitori, de un spațiu în care viața decurge în ritm lent, ca odinioară.

Pensiunea oferă camere decorate în stil tradițional, cu o terasă generoasă, unde puteți servi masa și vă puteți bucura de aerul curat și priveliștea frumoasă. Există o grădină superbă, unde vă puteți lăsa copiii să zburde în voie, un spațiu potrivit pentru odihnă și reculegere. Atunci când doriți să vă relaxați o puteți face în ciubărul cu apă caldă, la un pahar de horincă sau afânată.

Mâncarea tradițională, preparată din ingrediente locale sau din propria gospodărie e un motiv în plus să poposiți la Pensiunea Sub Creasta Cocoșului!

O plimbare pe ulițele Brebului vă va da prilejul să descoperiți adevărate comori la fiecare pas! Case tradiționale din lemn, porți tradiționale maramureșene, mai vechi sau mai noi, adevărate opere de artă, biserica din lemn, viața satului, care curge domol, în ritm ancestral sunt doar câteva dintre motivele pentru care vă invităm să descoperiți Brebul la pas. O întâlnire pe traseu cu vreun localnic va fi prilej de îmbogățire spirituală pentru că sătenii de aici sunt foarte ospitalieri și dornici să vă împărtășească povești de ieri și de azi din viața lor sau a satului.

Dacă doriți să aveți o viziune de ansamblu asupra Brebului, iar Masivul Gutâi să vi se dezvăluie în toată splendoarea lui, sunteți invitați la o drumeție ușoară în jurul satului, pe traseul marcat ce pornește din dreptul bisericii noi. Pașii vă vor fi purtați pe cărări ce se rostogolesc în sus și în jos, prin fânețe pline cu flori și plante medicinale, prin livezi și crânguri.

Obiectivele turistice din destinația de ecoturism Eco Maramureș sunt ușor accesibile. Astfel, puteți vizita bisericile de lemn din Budesti și Desești, ambele monumente UNESCO, satul Sârbi unde puteți descoperi tradiții și metode de lucru ale localnicilor pe care le mai vedeți doar la Muzeele Satului sau puteți porni în drumeție spre Creasta Cocoșului și Vârful Gutâi. Zona poate fi explorată și din șaua bicicletei, în destinația de ecoturism Eco Maramureș existând 164 km de trasee marcate pentru cicloturism. Puteți ajunge ușor și la obiective turistice din zona mai mare a Maramureșului istoric: orașul Sighetu Marmației, Mănăstirea Bârsana, Mănăstirea Săpânța Peri, Cimitirul Vesel, Mocănița din Viseu de Sus.

  FACILITĂȚI

 • Acces gratuit la internet WiFi
 • Grădină, terasă
 • Facilități grătar
 • Loc de joacă pentru copii
 • Parcare privată

SPECIAL

 • Mâncare tradițională, preparată preponderent din ingrediente locale
 • La cerere, în timpul verii puteți face o plimbare cu căruța trasă de cai iar în timpul iernii o plimbare în împrejurimi cu sania trasă de cai
 • Inchirieri biciclete-cost suplimentar
 • Ciubăr cu apă sărată, încălzită
 • Organizare seri muzicale cu ceterași – cost suplimentar
 • Posibilitatea de a proba un costum traditional maramureșean
 • Se acceptă tichete de vacanță

CAPACITATE: 8 persoane în 4 spații de cazare

LOCAȚIE:  Strada Principala,  144 A, 437206 Breb, comuna Ocna Șugatag, Maramureș

CONTACT:         

Lenuța Vișovan

Telefon: 0733 209 218, 0362 804 663

Email: viorelvisovan1985@gmail.com

Facebook: @Pensiunea-Sub-Creasta-Cocosului-Breb-Maramures