HANU` LU` COBÂLĂ – PENSIUNE AGROTURISTICĂ ***, RESTAURANT

DESCRIERE

Impresionaţi de frumuseţea acestor locuri, de aerul curat şi ozonat de munte, proprietarii au hotărât în anul 2012 să construiască agropensiunea „HANU’ LU’ COBÂLĂ” pe partea dreaptă a Râuşorului, afluent al Cosăului, la cota 900.

Construcția din lemn, cu elemente specifice arhitecturii tradiționale maramureșene, camerele decorate în still tradițional, bucatele servite în restaurantul propriu, folosind ingrediente locale, precum și ospitalitatea maramureșeană sunt tot atâtea motive pentru a poposi la han, pentru a vă petrece aici un week-end sau un concediu întreg, într-o oază de liniște și un decor montan care asigură o priveliște superbă.

Situarea în Pasul Neteda, la o distanță de doar 7km de pârtiile de ski din Cavic, determină ca pensiunea  să fie o bună opțiune pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Tot din apropierea pensiunii puteți porni în explorarea împrejurimilor, iar iubitorii de drumeții montane vor găsi aici, în destinația de ecoturism Eco Maramureș, o mulțime de trasee montane și trasee de cicloturism  marcate. Satele din zonă, adevărate muzee în aer liber, cu  arhitectura tradițională, cu celebrele porți maramureșene și bisericile din lemn, cu tradițiile și obiceiurile locului păstrate cu sfințenie, se constituie în veritabile atracții turistice care merită explorate la pas.

“HANU’ LU’ COBÂLĂ” vă propune la restaurantul propriu, cu o capacitate de 80 locuri, alături de o terasă cu 40 locuri, mâncare tradițională din bucătăria maramureșeană.

Păstrăvăria, cu bazine cu ape limpezi de munte, este o garanție în plus că în restaurant veți găsi mereu pește proaspăt, gătit după tradiția locului, alături de o mămăliguță aburindă. Hribele, cele mai delicioase ciuperci de pădure, care cresc din abundență în pădurile din jur, sunt o altă delicatesă de care vă puteți bucura la HANU` LU` COBÂLĂ.

FACILITĂȚI

  • Acces gratuit la internet WiFi
  • Restaurant – 80 de locuri
  • Terasă acoperită – 40 de locuri
  • Parcare privată

SPECIAL

  • Păstrăvărie proprie
  • Mâncare tradițională cu delicatese locale
  • Decor rustic, tradițional
  • Se acceptă tichete de vacanță
  • Se acceptă plata cu cardul

Pensiunea Hanu` lu` Cobâlă  a primit certificatul Eco România pentru bune practici în eco-turism și aceasta sprijină demersul de dezvoltare a destinației Eco Maramureș în calitate de partener.

CAPACITATE: 14 persoane în 7 spații de cazare

LOCAȚIE:  Budești, nr.266i,  Maramureş,

CONTACT:

Rodica Nemeș

Telefon: 0749 859 611

Email: hanulucobala@gmail.com

Website: https://www.hanulucobala.ro/

Facebook: @hanuluicobala