Sebastian Petras

Emil Pop

Village Hotel

Village Hotel

Emil Pop

Pachete turistice

Eco Maramureș – extinderea orizontului cultural

Redescoperă-te  într-o zonă arhaică spectaculară, plină de pace, unde lemnul ne povestește istoria locului inclus în patrimoniul UNESCO.  Pătrunde mai adânc în sălbăticie pentru a descoperi moștenirea nedivulgată a ultimelor păduri virgine, unde lupul și ursul își fac propriile reguli, chiar aici, în centrul Europei.

Sejur de 8 zile, începând de la Cluj Napoca, pentru grupuri de 12-14 persoane.

Tarif: va fi calculat în funcție de mărimea grupului, vă rugăm contactați turoperatorul Greenway Tour

 

Pachetul include:

Mic dejun, cină și 7 nopți de cazare în camere duble, la hotel de 4 stele și la pensiuni de 3 stele, ghid turistic și transport pe durata sejurului cu pornire de la aeroportul Cluj Napoca, taxele de intrare la obiectivele turistice și contribuția la activitatea de conservare a WWF din zona vizitată.

 Ziua 1, 2 și 3 – Păduri virgine și urși – Moștenirea Carpaților

Vom descoperi pădurile virgine din Munții Țibleș, ce găzduiesc ultimii giganți din Maramureș – arbori cu vârste de peste 300 de ani îmbrățișând roci masive și pante abrupte, ca acum 1000 de ani, cu specii de plante și animale de mult pierdute în alte zone ale Europei.

Incluse în patrimoniul mondial UNESCO, aceste păduri fac parte din ariile naturale protejate în Romania de către WWF. La lăsatul serii, ne vom deplasa la observatorul de la Băiuț, unde vom urmări activitatea  vieții sălbatice – un moment potrivit de a-ți îmbunătăți cunoștințele despre urși.

Cazarea se va face la o pensiune din Suciul de Sus.

Ziua 4, 5 și 6 – Cultura lemnului în zonele rurale ale Maramureșului

În aceste zile vă vom introduce în cultura lemnului care a dat naștere identității Maramureșului – porți sculptate din lemn masiv, bisericile de lemn din patrimoniul UNESCO, instalații tehnice țărănești acționate de apă – vei fii martorul  ingeniozității construcțiilor din lemn al satelor de pe valea râurilor Mara și Cosău. O să avem privilegiul să experimentăm direct viața tradițională vizitând gospodăriile tărănești, degustări de ”horincă” la o pălincile locală și răsfăț cu mâncare delicioasă făcută în casă.

Printr-o plimbare plăcută  între sate, în fânețele  pline cu flori, vom avea  nenumărate oportunități pentru fotografierea naturii și explorarea spectacolului rural și al peisajului cultural.

Cazarea se va face la o pensiune din Breb. 

 Ziua 7 – Reflecții și amintiri ale trecutului

O să călătorim în zona de graniță cu Ucraina, la Săpânța, pentru a vizita Cimitirul Vesel, unde inscripțiile de pe morminte celebrează viața prin picturi frumoase și umor blând. Această atitudine veselă în fața morții a fost un obicei dacic pre-creștin,  în care se credea în viața de după moarte, moartea fiind doar o ușă spre o nouă lume. În continuare o să vizităm Muzeul Victimelor Comunismului de la Sighetul Marmației. După descoperirea centrului istoric al orașului, cu timp alocat pentru suveniruri, o să ne îndreptăm spre Cluj Napoca. Cazarea se va face la Grand Hotel din Cluj Napoca.

 Ziua 8  – Cluj Napoca și întoarcerea acasă

Vom explora centrul orașului cu  arhitectura purtătoare de amintiri ale istoriei, după care ne vom îndrepta către aeroport pentru zborul spre casă.

Eco Maramureș – pentru exploratorii naturii

Aceast tur te va conduce în zonele sălbatice ale Carpaților Orientali, divulgând moștenirea nedezvăluită  ale ultimelor păduri virgine, unde lupii și urșii își fac propriile reguli. Vom deschide o ușă către viața arhaică din sate izolate, cu istorie locală, filozofie de viață, cultură și tradiții interconectate cu pădurea care îi înconjoară.

Sejur de 8 zile, începând de la Cluj Napoca, pentru grupuri de 12-14 persoane.

Tarif: va fi calculat în funcție de mărimea grupului, vă rugăm contactați turoperatorul Greenway Tour

 

Pachetul include:

  • excursie de o zi prin pădurile virgine din Munții Țibleș și observarea vieții sălbatice la lăsatul serii,
  • o drumeție de o zi spre Creasta Cocoșului,
  • două zile de ciclism pe malul râurilor Mara și Cosău,
  • două zile de drumeție în Maramureș și Munții Rodnei,
  • ghid și interpretare în limba engleză,
  • închirierea bicicletelor,
  • demipensiune și 7 nopți de cazare în camere duble la pensiuni din Maramureș și hotel în Cluj Napoca,
  • transportul pe perioada sejurului și,
  • contribuția la activitatea de conservare a WWF din zona vizitată

Ziua 1, 2 – Păduri virgine și observarea vieții sălbatice

Vom descoperi pădurile virgine din Munții Țibleș, ce găzduiesc ultimii arbori giganți din Maramureș și specii de plante și animale de mult pierdute în alte zone ale Europei.

Asistați de ghizi experimentați, lăsatul serii, va fi momentul perfect pentru descoperirea vieții sălbatice la observatorul de la Băiuț și de a-ți îmbogăți cunoștințele despre urși.

Cazarea se va face la o pensiune din Suciul de Sus.

 Ziua 3 – Drumeție la Creasta Cocoșului, monument al naturii

Una dintre cele mai spectaculoase arii protejate din regiune, cu formațiuni andezitice magnifice, ale unui monument al naturii, parte a unui crater vulcanic care a erupt acum nouă milioane de ani. Zona de culme este perfectă pentru a privi de sus Maramureșului istoric și păsările de pradă zburând deasupra pajiștilor și a pădurilor de fag din adâncul văilor. Cazarea se va face la o pensiune din Breb.

 Ziua 4,5 – Ciclism pe malul râurilor Mara și Cosău

Acest tur va dezvălui atracțiile naturii împreună cu moștenirea culturală a satelor așezate în acest peisaj de poveste.  Atracțiile zilei vor fi: biserica de lemn monument UNESCO din Budești, lacurile sărate și Rezervația Crăiasca din Ocna Șugatag, Mănăstirea Roșia construită din lemn și piatră în stil tradițional maramureșean.

Cazarea se va face la o pensiune din Breb.

 Ziua 6, 7 – Vârfuri înalte și viață sălbatică în Munții Maramureșului și Munții Rodnei

Două zile de drumeție în Carpații Orientali cu cazare la pensiune în Borșa.

Itinerarul zilei 6: Borșa – Vf.Știol (1611 m) – Lacul Izvorul Bistriței (1690 m) – Vârful Gărgălău (2158 m) – Șaua Cailor (1825 m) – Cascada Cailor-Borșa.

Itinerarul zilei 7: Pasul Prislop (Hanul Prislop 1413 m) – Fântâna Stanchii (1700 m) – Târnița Bălăsânii (rezervație de faună) – Pasul Prislop. După amiază, transfer la Cluj Napoca pentru cazare.

 Ziua 8 – Cluj Napoca și plecarea

Vom explora centrul orașului cu  arhitectura purtătoare de amintiri ale istoriei, după care ne vom îndrepta către aeroport pentru zborul spre casă.

Avem pregătite, pentru oaspeții noștri, pachete turistice standard, pe care le putem personaliza în funcție de nevoi. Ne-am ales cu grijă tur-operatorii din lista de mai jos, după principiile care-i ghidează în activitate – și pentru că sprijină financiar proiecte de conservare a patrimoniului natural și cultural din zona Mara-Cosău-Creasta Cocoşului.

Greenway Tour (Ocna Șugatag)  Email: office@maramuresgreenways.ro

Mara International (Baia Mare)  Email: info@mara-tour.ro

DiscoveRomania (Brașov) Email: office@discoveromania.ro

Apuseni Experience (Oradea),  Email: contact@apuseniexperience.ro