Luna Mai este luna naturii!

Luna Mai este luna naturii!

Inima verde a Maramureșului încă bate în ritmuri ancestrale. O găsești cuibărită în munții Gutâi, care îmbrățișează colinele blânde dintre râurile Mara și Cosău. Un spațiu spectacular, plin de pace, în care oamenii își duc viața simplu, după cum le dictează anotimpurile, credința, tradițiile.

Moroșenii au ridicat aici, secol după secol, o civilizație a lemnului pe care oaspeții pot vedea pretutindeni: în turlele zvelte ale bisericilor, legând parcă cerul cu pământul; în tehnologia populară; în porțile masive, sculptate cu simboluri precreștine menite să ocrotească familia; în acareturile și obiectele din gospodărie.

Moroșanul trăiește și azi așa cum a trăit întotdeauna: e chivernisit și mândru de istoria lui, jovial și bucuros de oaspeți, gata oricând să-ți arate împrejurimile, să te facă părtaș la obiceiurile gospodăriei și să te ducă la sărbătorile satului.

Găsești, în triunghiul format de Mara, Cosău și Creasta Cocoșului locul perfect pentru turismul activ: poți face ciclism, escaladă, parapantă și schi – sau poți cutreiera munții, pur și simplu, în căutarea pozei perfecte. Te așteptăm și acum, și în fiecare an de-aici înainte.

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.