by Emil Pop

by Emil Pop

by Unicorn Records

by Emil Pop

by Emil Pop

by Emil Pop

Cum poți contribui

Poți sprijini și tu, ca turist, misiunea de conservare a patrimoniului natural și cultural din destinația Mara-Cosău-Creasta Cocoșului.

Poți contribui alegând pensiunile şi tur-operatorii de pe acest website sau pe cele care afișează sigla destinației ecoturistice. Pe lângă faptul că ajută la identificarea zonei și la orientarea în spațiu, sigla destinației e “certificatul” pe care-l primesc acei operatori care desfășoară un turism de calitate cu impact pozitiv asupra naturii și comunității gazdă. Alegând serviciile lor, le vei întări convingerea că efortul lor – acela de a investi în protejarea și punerea în valoare a patrimoniului local – e prețuit de turiști. Și vor avea un motiv în plus să investească în continuare.

Ce poți face:

1. APELEAZĂ la un ghid local: contactează un ghid autorizat, care cunoaște zona și te poate îndruma spre activitățile pe care le alegi și-ți poate da explicații și informații variate despre zonă. Găsești lista lor în secţiunea Centre de informare – și în toate recepțiile și sălile de mese ale pensiunilor prezentate pe acest website.

2. DONEAZĂ pentru conservarea patrimoniului natural din zonă. Fondul de Conservare acoperă acele nevoi ale ariilor naturale protejate pentru care nu există resurse financiare și contribuie la îmbunătăţirea infrastructurii turistice. Fondul este gestionat de Unitatea de Management a destinației, găzduită de Asociația EcoLogic, cu suport tehnic din partea WWF (pe partea de conservare) și AER (în ce privește ecoturismul). Fondul este gestionat cu respectarea principiilor transparenței și non-discriminării, pe baza unui set de proceduri clare, care asigură un management corect al fondurilor.

Dacă vrei să donezi, găsești detalii mai jos:

Asociatia EcoLogic
Cod fiscal: 14126824
Cont bancar: RO62 BTRL 0250 1205 1300 23XX
Banca: Transilvania Baia Mare

3. ACHIZIȚIONEAZĂ harta-suvenir Drumul Moștenirii Maramureșene de la pensiunile prezentate pe acest website. Este un instrument util pentru o primă orientare în zonă, dar este şi o sursă bună de informaţii privind ariile protejate ce pot fi vizitate. Fondurile strânse din vânzarea hărţilor sunt colectate în Fondul de Conservare şi sunt utilizate în același scop de conservare.