cazare-backup

Sebastian Petras

Emil Pop

Village Hotel

Village Hotel

Emil Pop

Cazare

Găsiți în Maramureș o mulțime de pensiuni mici, de familie, în care vă veți simți mai degrabă în vizită la niște cunoștințe decât ca niște turiști. Familiile din lista de mai jos își împart ziua între treburile din gospodărie și oaspeții lor – sunt maramureșeni get-beget, care-și duc viața după ritmul agrar, participă la sărbătorile religioase și populare și țin să fie parte din comunitatea în care trăiesc. Dacă veți petrece timp alături de ei, observându-i cum muncesc sau chiar dând o mână de ajutor, veți vedea de unde-și trag spiritul și pofta de viață.

 

Pensiunea La Pintea Haiducu’  *** (Mara)

Servicii:

 • cazare, restaurant, terasă, materiale turistice informative
 • organizare seri muzicale

Pensiunea oferă camere rustice cu vedere la munte, decorate cu atenţie. Restaurantul pensiunii îmbie oaspeţii cu preparatele pe bază de păstrăv proaspăt, provenite din păstrăvăria pensiunii.

Pensiunea La Pintea Haiducu’ a primit certificatul Eco-România pentru bune practici în ecoturism și acesta sprijină demersul de dezvoltare a destinației Eco Maramureș în calitate de partener.

Telefon: 0262 372741; 0768 822622
Email:  office@lapinteahaiducu.ro
Website

 

Pensiunea Irina *** (Desești)

Servicii:

 • cazare, masă (mic dejun, demipensiune sau pensiune completă, în funcție de cerere), materiale turistice informative
 • ghizi locali (contra cost), seri muzicale cu ansamblul de copii „Coconii de pe Mara”, închiriere biciclete, închiere căruțe și sănii, închiriere costume populare – pentru ședințe foto in-house, cu ocazia seratei muzicale sau pentru a participa la slujbe, la biserica de lemn din sat (UNESCO); posibilitatea de a participa la pregătirea pâinii, plăcintelor tradiționale și a bucatelor tradiționale ce se servesc la masă; cuptor în curte
 • Produsele și preparatele servite la masă provin din gospodăria proprie și din zonă.Pensiunea Irina a primit certificatul Eco-România pentru bune practici în ecoturism și acesta sprijină demersul de dezvoltare a destinației Eco Maramureș în calitate de partener.Asociația „Femina”, condusă de Irina (proprietara pensiunii), gestionează ansamblul de copii „Coconii de pe Mara” care, la invitație, călătoresc în Maramureș și în toată țara, la diverse evenimente și festivități pentru a promova tradițiile și obiceiurile care-i definesc. La solicitare, ansamblul vă poate oferi o serată culturală de dansuri și cântece maramureșene, indiferent dacă sunteți cazați la Pensiunea Irina sau la altă pensiune din zonă.Telefon: 0262.372.603 / 0747.076.935
  Email: pensiuneairinadesesti@yahoo.ro
  www.pensiuneairina.weebly.com

Pensiunea Anca*** (Desești)

 Servicii:

 • cazare, masă (mic dejun, demipensiune), materiale turistice informative
 • organizare picnicuri, seri muzicale, pescuit și călărie la ferma proprie

Limbi străine: engleză

Produsele și preparatele servite la masă provin din gospodăria proprie.
Pensiunea construită din lemn, oferă cazare cu decorațiuni tradiționale, o terasă în aer liber, curte cu foișor și grătar, o piscină interioară și o saună umedă. Pensiunea are, de asemenea, o fermă și o păstrăvărie unde oaspeții pot pescui, la un cost suplimentar.

Pensiunea Anca a primit certificatul Eco-România pentru bune practici în ecoturism și acesta sprijină demersul de dezvoltare a destinației Eco Maramureș în calitate de partener.

Telefon: 0262 372635; 0726 396417
Email: codreaanca@ymail.com

 

Pensiunea Mărioara*** (Breb)

Servicii:

 • cazare, masă (mic dejun, demipensiune), materiale turistice informative
 • închiriere biciclete, organizare picnicuri, ghizi locali, seri muzicale, plimbări cu căruța sau sania, viața la țară – posibilitatea de a ajuta la munca de câmp sau la activitățile gospodărești, grădină amenajată cu loc de odihnă, foișor și grătar, loc de joacă pentru copii

Limbi străine: franceză, engleză, spaniolă, italiană

Produsele și preparatele servite la masă provin din gospodăria proprie și din zonă.

În aceeași curte proprietarii au păstrat o casă veche de lemn, tipic maramureșeană, cu interiorul reamanajat în stil tradițional, în care vă pot oferi cazare în condiții de confort. Casa a fost mutată și reasamblată de 3 ori de-a lungul anilor, în ea trăind mai multe generații de maramureșeni din satul Breb și satul Hoteni.

Pensiunea Mărioara a primit certificatul Eco-România pentru bune practici în ecoturism și acesta sprijină demersul de dezvoltare a destinației Eco Maramureș în calitate de partener.

Telefon: 0262.374.593 / 0766.271.254
Email: pensiuneamarioara@yahoo.com
www.marioara.ro

Pensiunea Padiș (Breb)

Servicii:

 • cazare şi masă (mic dejun şi cină)
 • turul satului, muzică maramureşeană locală, îndrumare pentru vizitarea obiectivelor turistice din zonă (meşteri populari, biserici, muzee)

Particularităţile pensiunii: casă de lemn nouă dar după model tradiţional amplasată în mijlocul naturii, cu o panoramă frumoasă; spaţiul este intim şi liniştit, iar obiectele de decor sunt vechi; alimentele servite sunt în cea mai mare parte provenite din sat.

Pensiunea este certificată pentru bune practici de ecoturism, sub sistemul profesional de certificare Eco Romania.

Limbi străine: franceză.

Telefon: 0262374145 /0749080235

Pensiunea Lucia **(Breb)

Servicii:

 • cazare, masă (mic dejun, demipensiune), materiale turistice informative
 • închiriere biciclete, organizare drumeții cu ghizi locali, seri muzicale, plimbări cu căruța sau sania, grădină amenajată cu foișor

Limbi străine: franceză

În această pensiune veți beneficia de camere amenajate în stil tradițional și preparate cu ingrediente din gospodăria proprie și din zonă.

Pensiunea Lucia a primit certificatul Eco-România pentru bune practici în ecoturism și acesta sprijină demersul de dezvoltare a destinației Eco Maramureș în calitate de partener.

Tel: 0262 374584; 0752 527485
Email: luciagodja@yahoo.com
www.pensiunealucia.com

 

Pensiunea Maramu **(Breb)

Servicii:

 • cazare, masă (mic dejun, demipensiune), materiale turistice informative
 • închiriere biciclete, organizare seri muzicale, plimbări cu căruța sau sania, grădină amenajată cu foișor, grătarși loc de joacă pentru copii

În această pensiune veți putea opta pentru cazare în casă tradițională din lemn sau în clădirea nouă, ambele în condiții de confort. Dacă sunteți interesați de viața la țară, aici aveți posibilitatea de a participa la îngrijirea animalelor din gospodărie sau la munca la câmp. Mâncarea mereu propaspătă și gustoasă e făcută cu produse din propria gospodărie.

Pensiunea Maramu’ a primit certificatul Eco-România pentru bune practici în ecoturism și acesta sprijină demersul de dezvoltare a destinației Eco Maramureș în calitate de partener.

Tel: 0760 149552
Email:  pensiuneamaramu@yahoo.com
pensiuneamaramu.weebly.com

Pensiunea Village Hotel * (Breb)

Servicii:

 • cazare, materiale turistice informative
 • închirieri biciclete, organizare drumeții

Pensiunea este gestionată de un cuplu din Marea Britanie care s-a mutat aici în anul 2007. Cazarea cu mic dejun este oferită în 3 case de lemn tradiționale cu mobilier specific zonei rurale, oferind însă confortul zilelor noastre.

Limbi străine: engleză.

Pensiunea Village Hotel a primit certificatul Eco-România pentru bune practici în ecoturism și acesta sprijină demersul de dezvoltare a destinației Eco Maramureș în calitate de partener.

Tel:  0725 141545; 0723 223059                                                                                   
Email:  info@villagehotel.ro
www.villagehotelmaramures.com

Hotel si camping: Babou Maramureș * (Breb)

Servicii:

 • cazare, materiale tustice informative
 • închirieri biciclete

Camping-ul și hostelul sunt gestionate de un cuplu din Olanda care s-au mutat aici în anul 2011. Hostelul și toaletele pentru camping sunt amenajate într-un hambar tradițional renovat, iar camping-ul se află în spatele casei mici de lemn unde locuiește cuplul. În zona camping-ului există hamace, zone speciale pentru focuri de tabără, puncte cu electricitate și nu în ultimul rând priveliști generoase cu munții dimprejur. De la Babou se poate observa viața de zi cu zi a sătenilor, se poate pleca în drumeție prin satele învecinate și în zonele de munte sau se poate sta în hamac, bucurându-te de liniște și natură.

Mergând prin sat spre camping, ultimii 900 de metri se parcurg pe un drum îngust și nepavat, deci neaccesibil pentru rulote mari. Mașinile mici și rulotele până în 6 metri lungi pot pătrunde până la destinație.

Limbi străine: engleză, olandeză.

Babou Maramureșa primit certificatul Eco-România pentru bune practici în ecoturism și acesta sprijină demersul de dezvoltare a destinației Eco Maramureș în calitate de partener.

Telefon: 0768397339/0262374717
Email: info@baboumaramures.com
www.baboumaramures.com

Pensiunea Bontoș *** (Budești)

Servicii:

 • cazare, acces la bucătărie, materiale turistice informative
 • organizare picnicuri, seară muzicală, excursii cu căruțe trase de cai,

Arhitectura în lemn a pensiunii făcută de un meșter local, oferă experiența caselor tradiționale din zonă și relaxare în livada generoasă de lângă ea.

Pensiunea Bontoș a primit certificatul Eco-România pentru bune practici în ecoturism și acesta sprijină demersul de dezvoltare a destinației Eco Maramureș în calitate de partener.

Telefon:  0751 521021
Email:   mariabontos@yahoo.com
www.pensiuni.org/Pensiunea-Bontos.html

Pensiunea Poienița 1-2 ** (Budești)

Servicii:

 • cazare, masă (mic dejun, demipensiune), materiale turistice informative
 • organizare picnicuri, seară muzicală, excursii cu căruțe trase de cai, grădină amenajată, terasă cu grătar în curte și livadă proprie

Produsele și preparatele servite la masă provin din gospodăria proprie.
Telefon: 0262 373 725    0740 816 955     0755 636 456
Email: vasile2211@gmail.com
www.pensiuneapoienita.weebly.com

Pensiunea Țiplea*** (Ocna Șugatag)

Servicii:

 • cazare, masă, materiale turistice informative
 • bucătărie la dispoziția turiștilor și salon pentru servirea mesei, grădină amenajată, grătar

Pensiunea este certificată pentru bune practici de ecoturism, sub sistemul profesional de certificare Eco Romania.

Familia Țiplea deține și o cabană rustică, situată la 35 km de Ocna Şugatag (de la Cheile Tătarului spre Săpânţa, pe Drumul Moștenirii Maramureșene), unde pot organiza picnicuri cu produse și mâncăruri gătite în casă.

Doamna Rodica Țiplea este renumită pentru prăjiturile de casă excelente pe care le servește la pensiune și cu care participă la târguri gastronomice din toată țara sau din țările vecine.

Telefon: 0262.374.077 / 0749.581.135
Email: pensiunea@pensiunea-tiplea.ro
www.pensiunea-tiplea.ro

Pensiunea Popasul din Deal*** (Ocna Șugatag)

Servicii:

 • cazare, masă, materiale turistice informative
 • bazin interior cu apă sărată, fitoterapie, reflexoterapie, masaj terapeutic, presopunctură, excursii la cerere cu microbus, transport și catering la pârtiile de schi din Cavnic, închiriere biciclete

Pensiunea este dotată cu panouri solare pentru încălzire și apă caldă.

Telefon: 0262.374.133 / 0751.944.353 / 0744.598.842
Email: popasul@clicknet.ro
www.popasul.ro

Pensiunea:  Mara  *** (Desești)              

 Servicii:

 • cazare, masă (mic dejun, demipensiune), grădină și terasă cu vedere la râu, materiale turistice informative
 • organizare drumeții, pescuit, ghizi locali

Limbi străine: engleză

Pensiunea Mara este situata pe malul râului Mara, de unde îi provine, de altfel, și numele. Este amplasată departe de agitatia ‘civilizației’, un loc în care iți este mai usor sa te regăsești, să te reîntâlnești cu tine.

Produsele și preparatele servite la masă provin din gospodăria și ferma proprie, turiștii fiind invitați să participe la recoltarea și prepararea acestora.

Telefon: 0749 459331
Email: pensiuneamaradesesti@yahoo.com
www.pensiuneamaradesesti.ro

Pensiunea:   Denisa *** (Văleni)          

Servicii:

 • cazare, masă (mic dejun, demipensiune), materiale turistice informative
 • organizare picnicuri, seară muzicală, excursii cu căruțe trase de cai, grădină amenajată cu foișor și grătar în curte

Produsele și preparatele servite la masă provin din gospodăria proprie.

Oaspeții pot beneficia la cerere de mese preparate din produse ecologice provenite de la o fermă privată

Tel: 0262 373 487;    0745 660 671;    0741 21 7511
Email: pensiunea_denisa@yahoo.com

Popasul:  La Fagadau ** (Budești)                

Servicii:

 • cazare, masă (mic dejun, demipensiune), materiale turistice informative
 • organizare picnicuri, seară muzicală, excursii cu căruțe trase de cai, terasă cu grătar în curte

Produsele și preparatele servite la masă provin din gospodăria proprie.

Popasul La Fagadau pune la dispoziția turiștilor trei case tradiționale recondiționate amplasate în natură, cu sală de mese și bar.

Telefon:  0262 373725; 0740 816955; 0755 636456
Email:  vasile2211@gmail.com
www.pensiuneapoienita.weebly.com

Pensiunea:   Crinul Alb *** (Desești)

Servicii:

 • cazare, masă (mic dejun, demipensiune), materiale turistice informative
 • organizare seară muzicală, excursii cu căruțe trase de cai, grădină amenajată, grătar în curte

Produsele și preparatele servite la masă provin din gospodăria proprie.

Oaspetii au posibilitatea de a se relaxa în livada cu meri, peri, gutui, piersici și pruni, spațiu pentru joacă pentru copii în gradina pensiunii. Pensiunea are o  ofertă variată de produse apicole din producție proprie: miere de albine, tinctura de propolis, fagure.

Telefon: 0262 372795; 0762 355079; 0741 628483
Email: pensiunea.crinulalbdesesti@yahoo.com
www.pensiuneacrinulalb.ro

Pensiunea:   Soare-n Maramures (Maramures Resort) **** (Budești)    

Servicii:

 • cazare, masă (mic dejun, demipensiune), materiale turistice informative
 • organizare picnicuri, biciclete de închiriat, excursii cu căruțe trase de cai, grădină amenajată cu piscină și grătar în curte

Pensiunea oferă confortul unui local de 4 stele într-un spațiu rural idilic, pentru oaspeții doritori să se înconjoare de natură și tradiție.

Tel: 0726 123153
Email: office@maramures-resort.ro

soare-nmaramures.ro/

Pensiunea:  La Vasile la Cazan **   (Mara)

Servicii:

 • cazare, masă (mic dejun, demipensiune), materiale turistice informative
 • organizare picnicuri, seri muzicale, plimbări cu căruța sau sania, viața la țară – posibilitatea de a ajuta la munca de câmp sau la activitățile gospodărești, loc de joacă pentru copii amenajată în livada pensiunii

Produsele și preparatele servite la masă provin din gospodăria proprie.

Pensiunea este amenajată în gospodăria tradițională a familiei Bohotici, cu acces la livadă, grădină și ferma de animale, ce oferă experiența directă a vieții de la țară.

Telefon: 0262 372 846; 0759 070 194; 0758 322 749
Email: lavasilelacazan@yahoo.com
www.lavasilelacazan.weebly.com

Pensiunea:   Casa Opriș** (Călinești)

Servicii:

 • cazare, masă (mic dejun, demipensiune), materiale turistice informative
 • organizare picnicuri, excursii cu căruțe trase de cai, grădină amenajată cu loc de odihnă și foișor

Produsele și preparatele servite la masă provin din gospodăria proprie.

Oaspeții au posibilitatea de a se relaxa în livadă, iar copii se pot bucura de spațiul de joacă amenajat în grădina pensiunii.

Tel:  0262 373 441; 0745 359 090; 0744 70 0154
Email: casaopris@yahoo.com
www.casaopris.intur.ro