Mlaştina Poiana Brazilor

Tot pe platoul Ignișului, dar într-o zonă de depresiune, găsiți mlaştina Poiana Brazilor, cel mai jos loc din România – doar 970 m – unde crește jneapănul, pe care suntem obișnuiți să-l vedem doar în zonele alpine. Locul, care acoperă 3 ha, se găsește la bifurcația a două mlaștini care se întind, fiecare, pe câte un kilometru lungime: una împădurită, Valea Brazilor Stângă, și una cu turbă, Valea Brazilor Dreaptă.

Pe lângă drumeție, care e frumoasă în sine, puteți observa în mlaştina Poiana Brazilor păsări acvatice – stârcul cenușiu, de pildă – care trec pe-aici fie în căutare de hrană, fie când vine timpul migrației. Cu puțin noroc, puteți vedea și cerbi și poate chiar și lupi sau urși – sau măcar urmele pe care aceștia le-au lăsat în pădure.

DACĂ AVEȚI NEVOIE DE ÎNDRUMĂRI, le găsiți la agenția locală de turism Greenway Tour, care vă poate ajuta cu sfaturi sau chiar vă poate organiza excursii de o zi în rezervație, în funcție de activitățile pe care le alegeți. Tot la Greenway Tour puteți afla informații despre pachete turistice de mai multe zile în care să includeți și alte tipuri de activități.